22 februari 2021

Dit zijn dé 5 voordelen van nieuwbouw.

Voor mensen op huizenjacht speelt vaak het dilemma: een woning kopen en verbouwen, of toch gaan voor een nieuwbouw?

Wij houden van nieuwbouw - dat is vast geen verrassing - maar meestal bouwen we op een plaats met karakter. We slopen bijvoorbeeld bestaande, in onbruik geraakte magazijnen en blazen die plek nieuw leven in door er gezinswoningen of appartementen op te trekken.

Waarom dan niet renoveren? Wel, nieuwbouw heeft zo zijn vooredelen. We zetten de vijf belangrijkste even op rij.

Energiezuinig & hoog comfort
In tegenstelling tot een verbouwd huis, voldoet een nieuwbouw aan alle strenge eisen op vlak van energie, isolatie en ventilatie. De EPB-norm (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) wordt steeds strikter, waardoor nieuwe huizen in de categorie BEN (Bijna EnergieNeutraal) vallen.

Dit levert je als koper van een nieuwbouw heel wat voordelen op: een hoog wooncomfort natuurlijk, maar ook een lage energiefactuur en korting op je onroerende voorheffing.

Afwerking volgens eigen smaak
Een nieuwbouw kan je helemaal naar eigen smaak laten bouwen en afwerken. In ons geval bepalen we samen met onze architecten hoe het gebouw er zal uitzien en hoe de woningen of appartementen ingedeeld worden. Vandaar dat we ook samenwerken met architecten die mee zijn met de laatste trends en met hun frisse ideeën niet altijd het klassieke pad volgen.

Wie bij ons een nieuwbouwwoning of -appartement koopt, heeft de binnen afwerking helemaal in eigen handen. Van keuken tot badkamer, vloeren en deuren, je kiest zelf hoe je van je huis een echte thuis wil maken.

Geen verborgen gebreken
Een nieuwbouw is zalig. Alles is gebouwd en ingericht met de nieuwste materialen, volgens de nieuwste technieken en conform de allerlaatste vereisten op vlak van isolatie, ventilatie en energie.

Bovendien ben je - wanneer je een nieuwbouwwoning of een woning in aanbouw koopt - met de Wet Breyne voor tien jaar beschermd bij ernstige gebreken (zichtbaar én onzichtbaar) die de stabiliteit van de woning aantasten.

Extra voordeel aan nieuwbouw: de eerste jaren heb je zo goed als geen onderhoudskosten aan je woning.

Geen stress
Zelf een nieuwbouw coördineren vergt heel wat geduld en is een ultieme oefening in stressmanagement. Goed nieuws: wij doen dat graag en nemen die rol van je over.
Je koopt je huis op plan, ziet het van a tot z gebouwd worden, maar hoeft je niets aan te trekken van het verloop van de bouw. Over de binnen afwerking beslis je zelf, zodat je huis volledig volgens jouw smaak afgewerkt wordt en je er een echte thuis van kan maken.

Nieuwbouw als voordelige investering
Wie een nieuwbouwwoning koopt als opbrensteigendom, kan op beide oren slapen. Ook als verhuurder geniet je van de voordelen die we in dit artikel aanhalen.

Bovendien wordt de verhuurwaarde - en eventueel verkoopwaarde - van een woning bepaald door de leeftijd van het gebouw en de energieprestaties.

Ontdek onze lopende projecten.
Misschien zit jouw droomhuis ertussen!