12 mei 2021

Art of Building schakelt dankzij fusie een versnelling hoger

Omdat 1+1 soms meer dan 2 kan zijn of omdat SAMENwerken in het DNA zit.... Redenen genoeg waarom De Poorte en Art of Building de handen in elkaar slaan om op duurzame basis samen aan projectontwikkeling te doen.

Bekrachtiging van een reeds bestaande samenwerking:

De familie Vanbiervliet heeft een rijke geschiedenis als het om ondernemerschap gaat. David Vanbiervliet (Fivanco) is als telg van een baksteenfabrikant o.m aandeelhouder en bestuurder in diverse vennootschappen in de vastgoedmarkt en dit in binnen- en buitenland. Met Centrimo (onder leiding van Jean-Luc Desmet) ontwikkelt men al vele jaren luxueus vastgoed aan de Belgische kust en binnenland.

Via deze weg werden onder de noemer De Poorte, al enkele samenwerkingen uitgerold met Filip Maekelberg en Jurgen Buseyne, beide bestuurder van onder meer de vastgoedontwikkelaar Art of Building. Dit met als doel betaalbare woningen en appartementen te bouwen die tegelijkertijd voldoen aan de modernste verwachtingen op gebied van duurzaamheid, energie, architecturale meerwaarde en ligging.

De 4 gedreven ondernemers stelden via deze trials snel vast met de neuzen in dezelfde richting te zitten en voelden dat hun gezamenlijke ambities om in dit segment een vooraanstaand ontwikkelaar te worden in West- en Oost-Vlaanderen het best samen gerealiseerd kon worden.

Omdat Art of Building al commercieel een zeer sterke reputatie uitgebouwd heeft voor kwalitatief vastgoed op strategische locaties, werd besloten verder onder deze noemer te ontwikkelen. De zaakvoerders worden hierbij ondersteund door de bestaande medewerkers, Nathalie Noppe, Lien van Duijse, Jan Decock en Pedro Quinten. Ook het team slaat de handen in elkaar en verdiept zich elk verder binnen hun specifieke expertise. Ontwikkelen is nu eenmaal veel meer dan bouwen. Daarvoor is zowel technische, juridische, administratieve als commerciële bagage nodig. Art of Building gaat er prat op die gezonde mix in eigen rangen beschikbaar te hebben en is tegelijk gebrand op het realiseren van partnerships waarbij meerwaarde voor elke stakeholder (klant, leverancier, gemeente,...) centraal staat.

In de praktijk verandert er voor de koper weinig, behalve dat wij ons verder organiseren en professionaliseren om onze kopers de allerbeste service te kunnen bieden en daarbij tegelijk concurrentieel willen blijven en aansluiting houden met de kopgroep in regionaal ontwikkelingsland. En dat binnen een snel evoluerende sector.