28 oktober 2021

Kwaliteit, persoonlijk contact en lokale partners: onze sleutel tot succes

Wat maakt van Art of Building een projectontwikkelaar die anders is dan anderen? Samen met David Vanbiervliet (Fivanco) en Jean-Luc Desmet (Centrimo) zijn Filip Maekelberg en Jurgen Buseyne de drijvende kracht achter Art of Building.

Opgericht voor klanten

Filip Maekelberg en Jurgen Buseyne vormen een compatibel team. Filip heeft een financiële achtergrond en focust bij Art of Building dan ook op alle financiële en budgettaire zaken. Jurgen staat als bouwkundig ingenieur in voor het ontwikkelen van bouwprojecten en houdt toezicht op de werken. Allebei vinden ze heldere communicatie en nauw contact met de klanten heel belangrijk.

Het projectontwikkelingsverhaal startte oorspronkelijk op vraag van Filips klanten toen hij nog in de banksector werkte. Filip: “We namen toen af en toe een bouwproject op ons, maar beschouwden dat eerder als een ‘hobby’ waar we veel plezier in hadden. Maar toen we steeds vaker zo’n vragen kregen, professionaliseerden we in 2015 tot een volwaardige, jonge projectontwikkelaar: Art of Building.”

In mei 2021 schakelden ze een versnelling hoger, waardoor Art of Building versterkt werd met een team specialisten en 2 ervaren projectontwikkelaars, nl. David Vanbiervliet en Jean-Luc Desmet. Samen bieden ze nog sterker wat klanten al van hen gewoon zijn: betaalbare topkwaliteit en trendy architectuur in meerwaardebuurten, mét persoonlijke begeleiding.

Vertrouwen moet je verdienen

Dat Art of Building geen doorsnee projectontwikkelaar is, zie je meteen aan de projecten die ze realiseren. Je merkt aan alles dat er oog is voor stijlvolle architectuur – geen enkele woning is identiek –, dat er samengewerkt wordt met de buurt om met de inbreidingsprojecten een meerwaarde te creëren of dat er groot respect is voor bestaand erfgoed.

“Wanneer klanten met ons in zee gaan, dan kopen ze een woning op plan. Dat betekent dat ze véél vertrouwen leggen in de handen van Art of Building als ontwikkelaar. Wij doen er dan ook alles aan om dat vertrouwen voor de volle 100 % te verdienen. We streven naar kwalitatieve resultaten waar we allemaal – van ontwikkelaar tot aannemer en natuurlijk de bewoners zelf – apetrots op kunnen zijn.”

Lokale partners waar je op kan bouwen

Het lokale netwerk van Jurgen Buseyne is groot. Hij kent talloze architecten, aannemers en firma’s in de streek, en kiest voor elke klus de meest geschikte partner uit. Die lokale verankering is een grote meerwaarde. 

Jurgen: “Als je weet dat je met betrouwbare partners samenwerkt, dan versterk je elkaar in wat je doet. Er duiken bij elk project wel nieuwe obstakels op zoals onverwachte grondsaneringen en dergelijke. Als je dan weet dat het gedeelte dat je zélf in handen hebt zeker vlot verloopt, geeft dat een rust. En onze partnerbedrijven winnen er zelf ook bij om goed werk te leveren voor ons, want dan mogen ze met plezier terugkomen!”

We concluderen: persoonlijk contact, topkwaliteit en lokale partners vormen de succesfactoren van projectontwikkelaar Art of Building.

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk ze hier.