12 januari 2022

Wonen in West-Vlaanderen? Daarom is dat een goed idee!

Mohow, waarom zou je in West-Vlaanderen gaan wonen? Wij zetten de allerbeste argumenten op een rij om in le plat pays te komen of te blijven wonen.

De belangrijkste reden om in West-Vlaanderen te wonen blijkt te zijn: roots hebben in West-Vlaanderen. 
Heel wat West-Vlamingen die ooit hun heil zochten buiten de provincie, keren er nu met heel hun hart terug naartoe.
 
De redenen?
 
Betaalbaar wonen
Op vlak van wonen krijg je in West-Vlaanderen veel meer voor je budget dan in populaire steden als Gent – op voorwaarde dat je wegblijft van de peperdure kustgemeenten. 
 
Ruimte en rust
Wie in West-Vlaanderen woont, geniet extra van de open ruimte en de weidse polderlandschappen. Eindeloos wandelen langs boerenwegels, met in de verte de boer op het land. Koeien in de weide die traag kauwen. Je hoofd wordt er helemaal rustig en zen van. Gratis mindfulness, eigenlijk.
 
Jobs & leven
West-Vlaanderen telt tal van ondernemingen – het cliché van de hardwerkende West-Vlaming klopt ergens wel. Maar deze KMO’s en bedrijven hebben het vaak moeilijk om medewerkers te vinden. Gevolg: er zijn tal van toffe jobs te rapen op de West-Vlaamse arbeidsmarkt. En wie in West-Vlaanderen werkt én woont, moet NOOIT meer in de file staan. Hoe zalig is dat?
 
De zee
In West-Vlaanderen zit je zowat overal dicht bij de zee. Dat betekent dat je veel sneller dan de binnenlandse toeristen je voetjes in het zilte water kan steken. Samen in de file naar zee? Nee, dank je! En omdat de kust zo dichtbij is, geniet je elk seizoen van het Noordzeestrand.
 
Waarom woon jij hèrn in West-Vlaanderen?
Laat het ons weten, dan vullen we het hierbij aan!
 
Op zoek naar een toffe nieuwbouw in West-Vlaanderen? Kijk snel even hier.