8 april 2022

Een nieuwbouw kopen

Een nieuwbouw woning of appartement kopen is een avontuur. Je koopt veelal ‘op plan’, waardoor je toch een beetje het gevoel hebt een sprong in het onbekende te maken.

Wij maken je graag wegwijs. Want we gunnen het iedereen: een prachtig gloednieuw huis!

105 % in orde

Er zijn heel wat voordelen aan een nieuwbouwwoning. Zo ben je zeker van een energiezuinig huis – en dus lagere energiekosten, heb je minder kans op verborgen gebreken dan bij een verbouwing en kies je zelf de indeling en afwerking van je woning. 

Bovendien ben je als koper van een nieuwbouwwoning beschermd door de Wet Breyne. Die zorgt ervoor dat de verkoper van het huis – in dit geval dus wij – nog 10 jaar aansprakelijk is, mocht er toch iets fout gaan. 

Bij Art of Building vinden we opvolging na verkoop enorm belangrijk. Wanneer we een woning opleveren, moet alles 
100 % in orde zijn. We inspecteren de woning grondig en elke mogelijk afwijking  – zoals een kras in een deur of zo – wordt door ons opgenomen in het verslag van voorlopige oplevering. Met hoogdringendheid wordt de respectieve aannemer opgedragen brengen de opmerking passend te behartigen. Onze mensen zijn verder vlot bereikbaar voor vragen of bezorgdheden moest er alsnog iets niet naar behoren werkt. Maar dat is in het hele bestaan van Art of Building nog nauwelijks voorgevallen. En daar zijn we best fier op.

Filip Maekelberg, Art of Building

 

“Bij Art of Building selecteren we zorgvuldig de architecten en aannemers in ons netwerk. De toekomstige bewoners kunnen dus op beide oren slapen: het zal bij Art of Building altijd dik in orde zijn,” vertelt Filip Maekelberg, onze mede-oprichter.

 

Een duidelijke timing & budget

Bij het kopen van een nieuwbouw blijf je tot de oplevering van je nieuwe woning in je huidige (huur)huis wonen. Toch start de afbetaling van je lening al, parallel met de huur of lening van je huidige woonst. Wanneer die periode van ‘dubbel betalen’ lang duurt – of langer dan je verwacht had – kan dit stress opleveren. Een overbruggingskrediet kan voor huiseigenaren tijdelijk soelaas brengen, maar aan zo’n krediet hangen ook bepaalde voorwaarden vast. 

Om alle zorgen rond timing en budget te vermijden zorgen we er bij Art of Building voor dat iedereen die een nieuwbouwwoning bij ons koopt een duidelijke timing en een even duidelijk budget meekrijgt. En daarvan wijken we niet af. Op die manier kan je je budget- en kredietplan zo gunstig mogelijk inplannen.

 

Bezoek de werf

Wanneer je een appartement of woning koopt ‘op plan’, start het aftellen. Het duurt uiteraard altijd eventjes voor je effectief in je nieuwe thuis kan intrekken. En hoewel jij niet de ‘bouwheer’ bent – want deze rol blijft voor Art of Building tot het moment dat het huis officieel wordt opgeleverd – mag je als eigenaar absoluut de vooruitgang van de werken opvolgen en op afspraak komen bewonderen. Zo krijg je een duidelijk idee van de kwaliteit van de werken, en van de opeenvolgende stappen die tijdens het bouwproces gezet worden. Dat gebeurt altijd in nauw overleg met je persoonlijke kantenbegeleider die je belangen mee opvolgt. 

Benieuwd naar onze nieuwbouw woningen en appartementen in de streek? Ontdek het aanbod hier!