1 oktober 2020

Daarop letten wij bij de keuze van een architect

Bij elk nieuw project waar we met Art of Building onze schouders onder zetten, gaan we nauwkeurig op zoek naar de juiste partners. Eén van de belangrijkste zaken bij de start van een geslaagd project, is de keuze van de architect.

Lokaal verankerd
Art of Building schrijft overduidelijk een heel lokaal verhaal. Het is ons streefdoel om in de ruime streek van Zuid-West-Vlaanderen dé referentie te worden voor wie op zoek gaat naar een kwalitatieve nieuwbouwwoning of -appartement. Of voor wie een betrouwbare partner wil voor bouwprojecten die op en top áf zijn.

Ook onze architecten selecteren we in de omgeving. Die nabijheid is erg handig bij het maken van afspraken en het opvolgen van werven. Bovendien kiezen we voor mensen wiens werk we kennen en wiens reputatie smetteloos is. 

Trends in woningbouw
Zowel de buitenkant als de indeling binnen in een woning of appartement zijn gevoelig aan trends. We bewandelen met Art of Building liever niet de platgetreden paden van de klassieke woningbouw: een pastoriewoning zal je niet snel in ons portfolio zien opduiken. We kiezen dan ook een architect deze visie met ons deelt. 

De architecten waar wij mee in zee gaan zijn stuk voor stuk mee met de nieuwste trends en staan garant voor het uittekenen van trendy woonprojecten met stijlvolle hedendaagse elementen. 


“De ervaring leert dat dergelijke trendwoningen kopers kunnen bekoren die net dat tikkeltje meer willen.”


Erfgoed behouden
In lijn met onze sterke lokale band, hechten we bij Art of Building een groot belang aan het behoud van erfgoed. Wanneer we te maken krijgen met panden die (deels) beschermd zijn, geklasseerd zijn of bepaalde historische elementen bevatten, dan zullen we zorgen dat het erfgoed tot in de puntjes behouden en indien nodig gerestaureerd wordt. Voor dergelijke projecten, kiezen we dan ook zeer specifiek architecten met ervaring in die richting.

Denk bijvoorbeeld aan het in verval geraakte Douviehuis dat nu een totaal opgeknapte vakantiewoning en seminariecentrum is, en waar tegelijk alle beschermde en geklasseerde elementen in volle glorie te bewonderen zijn. We kregen daar van de heemkring in Poperinge zelfs een pluim voor. 

Realistisch versus betaalbaar
Alle architecten waar Art of Building mee samenwerkt, staan met beide voeten op de grond. Wat verstaan we daaronder? Ze denken een creatieve en trendy woning of appartementsgebouw uit, maar hebben ook een erg goede kennis van de bouwreglementen en zullen hun voorstel daarop afstemmen. Zo zorgen ze er mee voor dat het project vooruit gaat.

Daarnaast beschikken ze over een dosis bouwkundig inzicht waardoor de uitgetekende plannen ook realistisch en betaalbaar gebouwd kunnen worden. Ze slagen erin om de perfecte balans te vinden tussen trendy, realistisch en betaalbaar. En uiteraard voldoet elke woning of appartement aan de laatste energievereisten van de bouwsector. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de toekomstige bewoners.